دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)

دوربین تحت شبکه نوعی از دوربین مداربسته است که برخلاف دوربین مداربسته AHD و آنالوگ که انتقال دیتا را از طریق کابل RG59 انجام می دهد ، دیتا را از طریق پروتکل استاندارد شبکه انتقال و از کابل های RG45 استفاده می شود . دوربین های مداربسته تحت شبکه به نوعی یک کامپیوتر کوچک هستند که این توانایی را دارد تا پردازش تصاویر را در خود دوربین به انجام رساند. کمپانی مختلفی این نوع دوربین های مداربسته را در تولید می کنند مانند داهوا ، هایکویژن ، اپتینا و…

دوربین تحت شبکه یا IP

در گذشته فقط دوربین های مداربسته آنالوگ برای سیستم های حفاظتی استفاده می شدند اما امروزه با تنوعی که محصول کمپانی های دوربین های مداربسته تحت شبکه در رمزگذاری ها  ، کیفیت های تصویر و چندین مورد دیگر ارائه می کنند توانسته جای دوربین های آنالوگ را در بازار بگیرد . در حال حاضر دوربین های مداربسته تحت شبکه معمولا از کیفیت 2 تا 29 MP در بازارهای دنیا موجود می باشند.

این دوربین ها در سال 1996 اولین بار به بازار راه یافت. همه شرکت های سازنده دوربین مداربسته IP معمولا از پروتکل های اختصاصی خود استفاده می کنند . به همین دلیل تنها در صورتی امکان  استفاده همزمان از این دوربین ها موجود است که  تکنولوژی Onvif برای دوربین ها فراهم شده باشد.

این دوربین ها را می توان به دو دسته از لحاظ ثبت و ذخیره تصاویر تقسیم بندی کرد

  • دسته اول دوربین هایی هستند که برای ذخیره ی تصاویر به طور قطع به یک سیستم مرکزی NVR نیاز دارند
  • دسته دوم از این دوربین ها دارای رم بوده و می توانند تصاویر را در رم خود بدون نیاز به NVR  ذخیره نمایند.

دراوایل زمانی که این دوربین ها به بازار آمدند از آنجایی که پهنای باند اینترنت در کل کشورها پایین بود زمان بسیار زیادی برای انتقال تصویر نیاز بود. اما با گذشت زمان و افزایش سرعت اینترنت این مشکل تا حد بسیار زیادی از بین رفت.

مزایای دوربین IP یا تحت شبکه

این دوربین ها برخلاف دوربین های آنالوگ و AHD که برای انتقال دیتا نیاز به کابل ها مجزا دارند .می توانند اطلاعات را از طریق شبکه اینترنت ارسال کنند

دوربین تحت شبکه این قابلیت را دارد تا صدا را به صورت دو طرفه را از طریق شبکه جابجا نمایند. به نوعی دوربین مداربسته IP این قابلیت را دارد تا مانند یک ایفن عمل نماید. به طور مثال مدیر می تواند از طریق دوربین های تحت شبکه یا ای پی با کارکنان ارتباط برقرار کند.

بهرمندی از شبکه های اینترنتی بیسیم یکی از ویزگی های مهم دورین مداربسته ای پی است.

یکی از قابلیت های مهم این دوربین ها هوش مصنوعی می باشد . این ویژگی در برخی از موارد کمک می کند تا بعضی از فرایند های شناسایی هوشمند و … انجام پذیرد.

انتقال اطلاعات در CCTV شبکه از طریق پروتکل های WPA یا WPA2, TKIP ,  AES انجام می شود که این ویژگی باعث می شود تا امنیت بسیار خوبی از طریق شبکه برای کاربران فراهم گردد.

دوربین ها تحت شبکه این قابلیت را دارند تا برق مورد نیا و دیتای تصویر هم زمان تنها از طریق یک کابل توسط تکنولوژی POE یا همان Power over Ethernet  میسر گردد.

معایب دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه

دوربین های مداربسته IP قیمت بالای نسبت به دوربین های آنالوگ و AHD دارند. تقریبا این نسبت دونیم برار می باشد. البته یکی ازعلت قیمت بالا این موضوع می باشد که این دوربین ها توانایی پردازش تصویر و ذخیره را نیز به صورت مستقل در خود دوربین دارند. این دوربین ها این قابلیت را دارند تا علاوه بر انتقال تصاویر از طریق IP استاتیک ، تصاویر را از طریق سرور های اختصاصی کمپانی سازنده به صورت P2P یا نقطه به نقطه انتقال دهند.

دوربین تحت شبکه اطلاعات در بستر شبکه عمومی جابجا می کنند و برخلاف دوربین های انالوگ و .. که این تصاویر را از طریق کابل ها و شبکه ی اختصاصی انتقال می دهد می تواند توسط هکر ها مورد دستکاری و حمله قرار گیرد.

شرکت بهینه سازان فاضل تولید کنند و پخش کنند سیستم های امنیتی ، حفاظتی و نظارتی در شهر تبریزمی باشد. همچنین شرکت با بکارگیری نیروی متخصص و با تجربه اماده اریه خدمات مشاوره ، اجرا و پشتیبانی فنی می باشد






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *